Vibeke Skofterud. (Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen)
18. februar 2019

Skofteruds minnerenn avlyses

Førstkommende søndag skulle det etter planen ha vært arrangert Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn på Slitu. Mildværet den siste uken har gjort det umulig for Slitu IF å arrangere rennet.

– Vi er lei oss for at det er blitt slik, men værgudene har vi ikke kontroll over. Det er dessverre helt umulig å arrangere renn slik forholdene nå er blitt, sier Tormod Skofterud, leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemelding.

Les også: Hedrer Vibeke med minnerenn

– Det er klart det er kjedelig. Vi har lagt ned masse jobb, men det går rett og slett ikke, sier rennleder Geir Arne Johannessen.

Som erstatning for det avlyste rennet blir det i stedet arrangert minneløp onsdag 1. mai på Slitu.

– Det blir et mosjons- og terrengløp hvor alle kan delta. Vi kommer tilbake med med informasjon når det nærmer seg mai, og beklager igjen at den første utgaven av Minnerennet måtte avlyses, sier Tormod Skofterud, i pressemeldingen.

Jobber med flere profiler
I forrige uke ble det kjent at Marit Bjørgen skulle delta på rennet førstkommende søndag. 

– Marit Bjørgen sitter i styret til Vibeke sitt minnefond. Alle i styret blir selvfølgelig invitert. Om Bjørgen kommer til oss på 1. mai er for tidlig å si noe om. Men det vil jo være store sjanser for at hun kommer, sier Geir Arne Johannessen, leder av Slitu IF sin skigruppe, til MysenPosten.

– Vi jobber også med å få med flere profiler på dette arrangementet da dette er utenfor ordinær skisesong, og veldig tidlig i ny treningsoppkjøring mot neste sesong, avslutter Johannessen.

(Kilde: Pressemelding fra Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond)

Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud. (Foto: Vibeke Skofteruds Minnefond)