Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud. (Foto: Vibeke Skofteruds Minnefond)
13. februar 2019

Bjørgen klar for Skofteruds Minnerenn

OL- og verdensmester Marit Bjørgen tar med seg sønnen Marius og stiller opp når Slitu IF arrangerer minnerenn for venninnen Vibeke Skofterud.

– Jeg kommer til å være på plass for å hedre Vibeke og treffe løpere og publikum. Men Marius (Marits sønn red. anm.) må nok forsvare familiens ære i skisporet ettersom jeg har termin med en ny gutt i mars, sier Marit Bjørgen.

Skidronningen sitter i styret i Vibekes Westbye Skofteruds Minnefond, som sammen med Slitu IF står bak minnerennet 24. februar.

– Vibeke og jeg har vært nære venninner siden tenårene, og da Tormod (bror) og Kristin (mamma) spurte om jeg kunne tenke meg å være engasjert i minnefondet, var det naturlig å takke ja, sier Bjørgen.

– Ideen om et minnerenn kom ganske raskt etter Vibekes bortgang. Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond.

Søndag 24. februar arrangeres tidenes første utgave av Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn. Rennet går av stabelen i Vibekes hjembygd Slitu.

Overskuddet fra minnerennet går uavkortet til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond til fremme for fysisk og psykisk helse.

Les også: Hedrer Vibeke med minnerenn

(Kilde: Pressemelding)