Litteratur- og kulturformidler Torbjørn Oppedal. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
13. februar 2019

Arrangerer debatt om kvinner i lØ-politikken

Eidsberg kommune er historie om noen måneder, uten å ha hatt en eneste kvinnelig ordfører. Torsdag 7. mars arrangeres det debatt om kvinner i Indre Østfold-politikken på biblioteket i Mysen.

– De fem kommunene som nå slår seg sammen er alle ledet av mannlige ordførere. Kvinner i samfunnsdebatten blir oftere hengt ut i sosiale medier. Hva skal til for at kvinner velger politikk? Hva skal til for å bli nominert i partiene? Hva skal være kvinnenes rolle på Indre Østfolds politiske scene? Må kvinner bli menn for å nå opp? Som oppladning til den internasjonale kvinnedagen inviterer vi til paneldebatt, skriver Eidsberg kommune i vårens kulturprogram.

Debatten skal ledes av Rita Sletner, og er støttet av Fritt Ord.

– Det blir også underholdning ved New Mix, en vokalgruppe fra Indre Østfold med base i Mysen. Temaet som går igjen i låtene er «vi kan, vi får det til, vi er gode nok», og speiler kvinners generelle situasjon i samfunnet. Vi ønsker velkommen til en spennende og viktig debatt, sier litteratur- og kulturformidler Torbjørn Oppedal ved Eidsberg bibliotek.

Panelet vil bestå av Camilla Aas (AP), Elin Thorshaug Karlsen (SV), Ingunn Herstad Hensel (V), Håvard Jensen (FRP), Kristin Ianssen (SP), Olav Breivik (H) og Øivind Reymert (KRF).