Litteratur- og kulturformidler Torbjørn Oppedal. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
13. februar 2019

Arrangerer debatt om kvinner i lØ-politikken

Eidsberg kommune er historie om noen måneder, uten å ha hatt en eneste kvinnelig ordfører. Torsdag 7. mars arrangeres det debatt om kvinner i Indre Østfold-politikken på biblioteket i Mysen.

– De fem kommunene som nå slår seg sammen er alle ledet av mannlige ordførere. Kvinner i samfunnsdebatten blir oftere hengt ut i sosiale medier. Hva skal til for at kvinner velger politikk? Hva skal til for å bli nominert i partiene? Hva skal være kvinnenes rolle på Indre Østfolds politiske scene? Må kvinner bli menn for å nå opp? Som oppladning til den internasjonale kvinnedagen inviterer vi til paneldebatt, skriver Eidsberg kommune i vårens kulturprogram.

Debatten skal ledes av Rita Sletner, og er støttet av Fritt Ord.

Kathrine Hestø Hansen (AP), Ingunn Herstad Hensel (V), Camilla Aas (AP), Olav Breivik (H), Håvard Jensen (FrP), Erik Unaas (H) og Kristin Ianssen (SP) er annonsert som kveldens paneldeltakere.

– Det blir også underholdning ved New Mix, en vokalgruppe fra Indre Østfold med base i Mysen. Temaet som går igjen i låtene er «vi kan, vi får det til, vi er gode nok», og speiler kvinners generelle situasjon i samfunnet. Vi ønsker velkommen til en spennende og viktig debatt, sier litteratur- og kulturformidler Torbjørn Oppedal ved Eidsberg bibliotek.

Se også

Dette skjer i vinterferien

Her er en oversikt over lokale aktiviteter og arrangementer i vinterferien. LØRDAG 16. FEB…