KONKURRERTE: Østfoldmesterskapet gikk av stabelen på Tista Senter i Halden fredag. (Foto: Østfold fylkeskommune)
17. februar 2019

Mysen-elever klare for NM

Fredag ble det arrangert Østfoldmesterskap i salgsfaget på Tista Senter i Halden. Ole-Marius Bye og Tobias Bergland fra henholdsvis Eidsberg og Hærland representerte Mysen videregående skole. Nå er de to klare for NM i april.

De to går linja salg, service og sikkerhet. I tilegg deltok også elever fra service og samferdsel Vg2 fra St.Olav, Fredrik II, Kirkeparken og Halden vgs.

VANT: Tobias Bergland (t.v) og Ole-Marius Bye. (Foto: Østfold fylkeskommune)

– Worldskills i Varetorgbygging går ut på å plukke sammen selvvalgte produktet fra en bestemt butikk til å sette sammen et varetorg. Når varetorget er ferdig satt sammen kommer juryen for å stille spørsmål om våre valg og tanker rundt torget, sier Ole-Marius Bye, til MysenPosten.

Ifølge Bye blir man bedømt etter valg av vareplassering, intern og ekstern markedsføring, salgssituasjon og hvordan prisen på produktene er gjort.

Eidsbergingen er fornøyd med seieren.
– Jeg syntes det var veldig gøy å vinne ØM, ettersom det var jevnt høyt nivå mellom alle konkurrentene. Føler at juryen tok konkurransen veldig på alvor og det bidro til at hele konkurransen ble bedre, forteller Bye.

Klare for NM
I slutten av januar deltok de på en lignende konkurranse på Morenen kjøpesenter. Vinneren der gikk videre til Østfoldmesterskapet (ØM), og det var 17-åringene Bye og Bergland. Guttene stakk også av med seieren her, og i april deltar de på NM i salgsfaget på Ringsaker videregående skole i Hedmark.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å få muligheten til å konkurrere i NM, ettersom ikke så mange får konkurrere der. Vi hadde som mål å komme til Østfoldmesterskapet da vi konkurrerte på Morenen, og hadde som mål å konkurrere i NM da vi var i Halden. Vi tar det steg for steg, så hittil har det fungert bra for oss, avslutter Ole-Marius Bye.