Kjell-Erik Kristiansen mottok kulturprisen for 2018. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
31. desember 2018

Ble hedret med kulturprisen

Kjell-Erik Kristiansen ble tildelt Sparebankprisen, Eidsberg kommunes kulturpris under nyttårskonserten mandag ettermiddag. Se flere bilder fra konserten nederst i saken!

Prisen består av et maleri av billedkunstneren Elise Jarem og en gavesjekk fra Eidsberg Sparebank pålydende kr. 25.000 kroner.

– Det er litt uvant med mikrofoner og sånn. Men jeg får si tusen takk til Eidsberg kommune og Eidsberg Sparebank, og alle som har stått bak dette, sa Kristiansen, også kjent som stemmen fra Mysen, til publikum.

Om vinneren av årets kulturpris sier juryen:
«Årets vinner mottar prisen begrunnet for lang, god og særegen utøvende virksomhet.
Vinnerens personlighet, tilstedeværelse og energi har over flere tiår preget lokal, nasjonal og internasjonal idrett. Stemmen, gleden og engasjementet har smittet over på mange millioner tilhørere og tilskuere på idrettsarenaer i mer enn tyve land. Få, om noen, personer fra Eidsberg har gjennom sitt arbeid og virke skapt engasjement og begeistring for flere mennesker.

Dette, sammen med et stort hjerte for idretten på hjemmebane, gjør årets vinner til en solid kulturbærer. Hjemkommunen Eidsberg og hjembygda Hærland er ankerfester for vinneren, som har uttallige reisedøgn bak seg.

Hans lokale engasjement kommer også til uttrykk gjennom gleden over å skape den samme begeistringen på hjemmebane som han har gjort under verdenscuper, OL og VM på de store arenaene. Gjennom sitt nettverk innen idretten har han bidratt til at hjemkommunen også får en bit av verdensstjernene, senest under Ladies Tour of Norway.

Engasjerte personer skaper energi, men også friksjon. Årets kulturprisvinner stiller krevende spørsmål og er utålmodig etter løsninger og svar. Han vinner ikke prisen for å tekkes alle. Han får denne anerkjennelsen fordi hans grensesprengende engasjement gjør noe med oss. Det gir oss energi. Det skaper bevegelse.

Det er en stor glede å tildele Sparebankprisen 2018/ Eidsberg kommunes kulturpris til Kjell-Erik Kristiansen.»

Familien Nordheim på scenen. F.v. Aurora, Embla, Frid og Odd Einar. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Nyttårskonserten
I over 20 år har det blitt arrangert nyttårskonsert på årets siste dag, og denne konserten har for mange også blitt en tradisjon.
Denne gangen var det familien Nordheim som sto på scenen. Odd Einar og Frid Nordheim hadde også med seg barna Embla og Aurora. Barna har vist stor interesse for musikk, og de siste fire årene bidratt på konserter sammen med foreldrene.

F.v. Ordfører Erik Unaas, Morten Christoffersen (administrerende banksjef i Eidsberg Sparebank), Per Hermann Bodal, og Øystein A. Pedersen i Eidsberg kommune. Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen

Kjell Erik Kristiansen - Wikipedia

Kjell Erik Kristiansen (født 1960) er en norsk speaker fra Mysen. Han har vært speaker på skiarenaer i over 400 konkurranser i langrenn og skiskyting, både under OL og VM samt i verdenscupen. Han begynte sin karriere som speaker i Veteran-VM i orientering på Mysen.