Foto: Glenn Thomas Nilsen
29. mars 2019

Deltar på årets DUS-festival

Eidsberg kulturskoles ungdomsteater består av de eldste teaterelevene i kulturskolen. Torsdag kveld hadde viste de frem teaterforestillingen «Den store klassepesten» i Festiviteten kino- og kulturhus.

Se flere bilder nederst i saken!

De deltar i satsingen Den Unge Scenen (DUS), og forestillingen denne kvelden var en del av dette. Dette er en nasjonal satsning for å heve ungdomsteater i landet.

– Vi får lov til å jobbe med rykende ferske «verk» som anerkjente forfattere har skrevet for DUS. Det er ny norsk dramatikk for ungdom, som spilles av ungdom. Hver gruppe velger et manus de vil jobbe med, blant fem forfattere/verk, sier Hanne Blekken, som har regien på forestillingen, til MysenPosten.

Deltar i Fredrikstad på søndag
I tillegg er det også to ungdomsmanus som nye unge forfattere har laget. De to er vinner av en manuskonkurranse som har foregått tidligere. Totalt er det sju manus å boltre seg i.

Denne helgen deltar gruppa på den regionale DUS-festivalen i Fredrikstad, hvor de møter andre teatergrupper fra Østfold. Festivalen varer fra fredag til søndag, og kulturskolen i Eidsberg skal kjøre forestillingen på søndag.

Når juryen har sett alle gruppene skal de velge ut en av dem som får representere Østfold i landsfestivalen i Oslo i mai. Da får gruppa lov til å spille sitt stykke på Det Norske Teateret.

Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen