Tore D. Carlsen (i grønt), er daglig leder i Maskin og Utemiljø i Mysen. (Foto: Privat)
27. februar 2019

Inngikk treårig avtale

Kalnes videregående skole har inngått en avtale med anleggsgartnerbransjen om læreplassgaranti. Flere bedrifter fra Indre Østfold skrev under på avtalen onsdag.

En av bedriftene som er med på avtalen er Maskin og Utemiljø i Mysen.

– Vi er strålende fornøyd med å få en slik avtale på plass i anleggsgartnerfaget i Østfold. Det er sju firmaer som står bak avtalen, sammen med Kalnes videregående skole og SOA (Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget), sier daglig leder i Maskin og Utemiljø, Tore D. Carlsen, til MysenPosten.

Avtalen sikrer jevnt tilsig av lærlinger, og sikrere framtid for dem som velger dette faget.

(Saken fortsetter under bildet)

Christin Arnesen mener det gjøres mye godt arbeid for å skaffe flere læreplasser. (Foto: Østfold fylkeskommune)

– Maskin og Utemiljø er stolte over å kunne stille seg bak en sånn avtale. Vårt firma trenger lærlinger og rekruttering til fremtidige fagarbeidere. En læreplass-garanti forteller både elever, lærere og samfunnet at vårt fag er et trygt og langsiktig valg som utdanningsvalg, fortsetter Carlsen.

R/S AnleggsgartnerService AS i Askim og Tore Rafoss AS i Skiptvet var også på plass for å signere avtalen. (

Var også til stede
Christin Arnesen, lærer på service og samferdsel ved Mysen videregående skole, var en av mange som var til stede i Sarpsborg onsdag.

– Læreplasser er et felles ansvar, og ikke noe man kan tenke at andre får ta seg av. Derfor er samlinger som denne svært viktige. Jeg synes det er gjort en god jobb fra både opplæringskontorer og opplæringsavdelingen for å sette dette arbeidet på dagsorden. Det jobbes målrettet, og å kunne skilte med at man er en lærebedrift, er nå et kvalitetsstempel, sier Arnesen til ostfoldfk.no.

(Kilde: Østfold fylkeskommune)

Rundt 200 personer var samlet på Quality hotell i Sarpsborg onsdag. (Foto: Tore. D. Carlsen)