Elsa Holten. (Foto: Ole Morten Holseter)
Elsa Holten. (Foto: Ole Morten Holseter)
25. januar 2019

Vil rekruttere elever og gi dem råd

I løpet av syv uker dette året skal Norges Handelshøyskole (NHH) reise rundt på videregående skoler for å rekruttere elever.

Til uka er de å treffe på Mysen videregående skole. I tilegg til rekrutteringen er også målet å gi elevene råd om høyere utdanning og studiemulighetene som finnes i Bergen.

Det er NHH-student Elsa Marie Holten som kommer på besøk.

– Da jeg var elev og skulle søke høyere utdanning, var det viktig for meg å velge et studium som ville gi mange muligheter, både under studiet og etter utdanningen. Derfor valgte jeg NHH. Nå ønsker jeg å bidra til at elever fra Mysen føler seg trygge i sine valg, sier NHH-student Elsa Marie Holten, i en pressemelding.

Viktig å være synlig
Prorektor for utdanning Linda Nøstbakken ved NHH, understreker viktigheten av å være tilstede på skolene.

 Linda Nøstbakken. (Foto: Ronny Nøstbakken)

– Arbeidslivet er i endring, og desto viktigere er det da å ta et riktig utdanningsvalg som sikrer fremtidig arbeid. 98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant jobb like etter studiene, blant annet fordi de har fått en utdanning som gir kompetanse om økonomi, teknologi og mennesker – akkurat det næringslivet etterspør, sier Nøstbakken.

NHH tilbringer en uke på turné i Østfold. I Indre Østfold er det Askim og Mysen videregående skoler som får besøk den 30. januar.

– Det er mye spennende som skjer i dette fylket og i Mysen. Det er viktig for NHH å være tilstede her, fordi elevene er læringsvillige og mange har sterke faglige resultater. Med en utdanning fra NHH, kan de bidra til å utvikle området videre, sier prorektoren.

Til sammen er det 250 videregående skoler fra Mandal i sør til Alta i nord som får besøk.

(Kilde: Pressemelding)