Synnøve Aanensen. (Fotografmester Kate-Monica)
25. januar 2019

Kjent sangartist til Filadelfiakirken

En av Norges mest kjente kristne sangartister, Synnøve Aanensen fra Karmøy, kommer til konsert i Filadelfiakirken i Mysen tirsdag 29. januar.

Av: Olav Nygård

Troens håp, himmelens glede og englenes dans omgir den når du hører stemmen og musikken hennes. Det er som om Gud har signert sitt musikalske verk, Synnøve Aanensen – med glitter, ikke mye, ikke overdådig, ikke prangende, men med en enkel, munter, luftig berøring, bare et dryss, egentlig et dryss som er synlig, hørbart og velsignende for den lyttende skare.

«Jeg vil heller ha Jesus enn perler og gull», synger hun, overbevisende, med kraft og letthet på samme tid. Du vet at hun mener sin sang, du kjenner ærligheten, du sanser oppriktigheten.

Aanensen kommer fra vestkysten i Norge. Musikken har vært en del av hennes liv fra første barneår. Salmer, gospel og lovsang kles i roots- og country-sjangerens drakt. Lytt, helst stående, til Trygve Bjerkrheims «Du får koma til Jesus» på Aanensens siste utgivelse. Sjelden har håpet glitret mer enn her. Nattsvarte skygger, mismot, tvil blir omgjort til lys, glede og styrke. Tekstens essens gjennomsyrer hver tone du hører. Aanensen berører deg, som Gud har berørt henne, med letthetens røst.

– For meg har musikken blitt en livsstil, musikken har blitt en naturlig del av livet, eller kanskje er det slik at; «livet har blitt en naturlig del av musikken», sier Synnøve Aanensen.

Hun sier også:

– Musikk er mer enn konkurranser og leting etter gull. Det handler om å gi uttrykk for noe, det å formidle noe og det å være personlig. Noen mener at artister ikke bør ha noe budskap eller være for personlige, de bør bare formidle det som er «mainstream» og kommersielt. Jeg ønsker at musikken min skal ha et budskap og at den skal være personlig.

Synnøve Aanensen har holdt på i 35 år som sangartist og låtskriver og hun har utgitt en rekke CD-plater.

Hun er ofte å se å høre i kristne TV-programmer og store stevner. Det skal også gjøres TV-opptak under konserten i Mysen.