Styret i Mysen Svømmeklubb hadde tirsdag kveld krisemøte om veien videre. Knut Olav Brekklund Sæves fortalte styret om situasjonen. Møtet ble avholdt på Østfoldbadet i Askim. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
18. desember 2018

Mange berørt av stengingen av badet

350 elever og seks ansatte er blant de som blir berørt av at Festiviteten bad er stengt. Ikke minst så er også svømmeklubben hardt rammet. 

Eidsberg kommune sendte mandag kveld ut en pressemelding om at Festiviteten bad er stengt med umiddelbar virkning. Bakgrunnen er at de har mottatt en rapport fra Kiwa Teknologisk Institutt as.

Kommunen fikk denne rapporten på ettermiddagen hvor det ble anbefalt å stenge. 

– Den viser at tilstanden til Festiviteten som helhet er god. Som kulturhus, kino og kulturskole er det sikkert og godt. Det er den gode siden av rapporten. Den dårlige og alvorlige siden det er at for et felt gjelder ikke det, og det er bassengarealet – rommet svømmebassenget er, sa Knut Olav Brekklund Sæves, virksomhetsleder for kultur, næring og stedsutvikling i Eidsberg kommune på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. 

Kommunestyret har vedtatt en rehabiliteringsplanfor bygget. Den første fasen er allerede gjennomført med ny ventilasjon og utvidelse av kiosken.

– Før vi iverksetter er det helt avgjørende å sjekke en del ting som publikum ikke ser. Altså det som går på bygningsmessig struktur. Det er et gammelt bygg. Derfor bestilte vi en rapport fra Kiwa Teknologisk Institutt as tidlig i høst. Og denne mottok vi i går, fortsetter Brekklund Sæves. 

Tilstanden på betongkonstruksjonen er så svekket at Kiwa tilråde med øyeblikkelig stenging. 

– Det gikk direkte utover Mysen Svømmeklubb som skulle ha svømmeundervisning, og svømmeaktiviteter der. Det er svært alvorlig for dem, sier virksomhetslederen. 

Stengingen berører 350 elever, og seks ansatte. Kommunen opplyser at de ansatte skal komme på jobb og at de får lønn, samt at de skal ivaretas på en god måte. 

Oppdatering: Eidsberg kommune la onsdag ut følgenotat og rapport fra Kiwa Teknologiske Institutt på sin nettside.

Knut Olav Brekklund Sæves (t.v.) virksomhetsleder for kultur, næring og stedsutvikling. Knut Bergersen er eiendomssjef i Eidsberg kommune. Bildet er fra pressekonferansen tirsdag ettermiddag. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)