Erik Anders Sæter klar for fengselsbesøk på Momarken. (Foto: Skjermdump, RøverRadion)
20. februar 2019

Farmen-Erik besøkte fengselet på Momarken

I en nylig sendt episode av RøverRadion var Erik Anders Sæter på besøk i Indre Østfold fengsel, avdeling Eidsberg.

Han er blant annet kjent fra Paradise Hotel, og er i disse dager aktuell i Farmen kjendis, hvor han vant tvekampen søndag. Før jul ble han invitert på fengselsbesøk i Mysen, og innslaget på RøverRadion ble sendt nylig.
– Jeg håper jeg ikke ender opp her en dag, men hvem vet? sa han spøkefullt på utsiden. Men på innsiden sank alvoret inn, og særlig i møte med innsatte og deres historier.

– Erik er jo en tøffing, men han var ikke så tøff da vi gikk inn, forteller Mina Helene Hadjian til MysenPosten. Hun er ansvarlig redaktør i RøverRadion, og er også med i årets Farmen kjendis.

(Saken fortsetter under videoen)

Fengselsradio
RøverRadion er et radioprogram laget av innsatte i norske fengsler. De har sendinger hver lørdag på NRK P2, samt podkast. Radioen har redaksjoner i flere fengsler, blant annet i fengselet på Momarken.

– Vi startet en redaksjon i Eidsberg fengsel i august i fjor. Der er det seks innsatte i redaksjonen. Veldig flinke folk, og vi har det så hyggelig, forteller Hadjian.

Ansvarlig redaktør Mina Helene Hadjian. (Foto: RøverRadion)

Før hver sending har de redaksjonsmøte og snakker om temaer de skal ta opp i programmet. I tillegg forteller den blide redaktøren at hun og daglig leder Knut Erik Wold titt og ofte har planleggingsmøter på kafé i Mysen.

Hun startet opp radioen, og siden 2014 er det produsert nærmere 200 programmer. De har også vunnet flere priser.
– Da tar vi med «røvere» på prisutdeling, avslutter hun.

Hør episoden nedenfor.