GLEDER SEG: Synne-Elise Nybakken (f.v.) og Martine Svinndal er årets revysjefer. (Foto: Privat)
10. januar 2019

Årets russerevy nærmer seg

Onsdag 30. januar er det premiere på Mysenrussen sin revy i Festiviteten, som i år har fått navnet ROM 13.

Årets mest omtalte nyhetssak i Indre Østfold i 2018 var nyåpningen av hotellet på Brennemoen, og dette er også revyens hovedfokus.

– Det er klart dette har vekt stor oppsikt og det synes vi er gøy å spille videre på. Navnedebatten står sentralt, men også en del mystiske hendelser vil forekomme som følge av hotellåpningen, forteller Martine Svinndal og Synne-Elise Nybakken, åres revysjefer, til MysenPosten.

SENE KVELDER: Det har blitt lange kvelder og mye jobb med revyen. (Foto: Privat)

Lange kvelder og mye jobb
I september ble de to valgt til å være revysjefer, og arbeidet startet raskt. De to innrømmer at det å lage revy er en omfattende prosess.

– Vi har begge noe erfaring innenfor teater fra dramalinja ved Eidsberg Kulturskole, likevel har vi ingen erfaring innenfor produksjon. Det har vært en super stor utfordring som vi har vokst mye på. Underveis har vi oppdaget en hel del utfordringer, noen lettere å løse enn andre, fortsetter jentene.

Et slikt prosjekt innebærer mye jobb og sene kvelder.

– Det har vært et par lange kvelder med mye frustrasjon, men også mange latterkuler og gode ideer. Vi er forberedt på en periode frem mot revyen med målrettet og mye arbeid. Forhåpentligvis vil vi få uttelling for dette når premieren, og ikke minst terningkastet står for tur, sier jentene.

– Det krever at hele russekullet er innstilt på å klare dette, og der har vi vært ekstremt heldige. Vi ville aldri hatt sjans om det ikke var for den fantastiske gjengen med russ. I tillegg har vi fått hjelp av flere næringsdrivende i Mysen både økonomisk og via andre tjenester. Det har vært veldig avgjørende for å realisere ønske vårt om å skape en bra revy, sier Svinndal og Nybakken.

Forestillingene kjøres onsdag, torsdag og fredag samt to ganger på lørdag.

– Vi har vært så heldig og fått Eva-Lotta Sandberg på laget vårt som regissør og ved hjelp av et formidabelt russekull gleder vi oss utrolig mye til utviklingen av revyen. Billettene ligger nå ute på nett og kan kjøpes hos Festiviteten, det blir utrolig spennende å se om vi får en fullsatt sal, avslutter Martine Svinndal og Synne-Elise Nybakken.

MYE TID: Russen har brukt mye tid på å øve til revyen. (Foto: Privat)