Anne-Bente Aronsen. (Foto: Glenn Thomas Nilsen)
9. januar 2019

Vil bli synlige i bymiljøet igjen

Natteravnene i Eidsberg har det siste året vært litt i dvale, og nå ønsker man å få gruppa aktiv igjen.

– Det har vært utfordrende det siste året og med få natteravner blir belastningen større for de som går. Håpet er at vi nå kan få gruppa aktiv og tilstede for ungdommen, sier Anne-Bente Aronsen, fungerende leder i Natteravnene i Eidsberg, til MysenPosten.

De har akkurat fått med seg cirka 15-17 stykker, men har behov for flere. I følge Aronsen er det ideelle mellom 30 og 40 stykker slik at man er ute og går en til to ganger i løpet av den aktive perioden.

Sesongen er fra april til september og det regnes cirka en helg per person, en fredag og en lørdag. Da er de ute og rusler i gatene, blant annet er man til stede når russen «våkner» til våren.

(Saken fortsetter under bildet)

[i](Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen)[/i]
Natteravnene vil bli synlig i Mysens gater igjen. (Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen)

Holder informasjonsmøte
Tirsdag 29. januar klokken 18.30 blir det informasjonsmøte i aulaen på Eidsberg ungdomsskole.

– Vi trenger trygge voksne med gode verdier og sunn fornuft som kan være synlige i gatene i helgene. Det er kanskje flere ting vi kan gjøre for ungdommen også, men det er noe av det vi skal snakke om på møtet. I mars er det Natteravn-konferanse i Bergen hvor ønsket er at to stykker herfra deltar, forteller Aronsen.

Hensikten med møtet er å snakke om hva en natteravn gjør. Natteravning handler om å være til stede når ungdommen ferdes ute på kvelds- og nattetid.

– Og at voksne sammen skaper trygghet, trivsel og tilhørighet i lokalsamfunnet vårt. Vi oppfordrer selvfølgelig alle som er interessert i å komme. I Trondheim er det en dame på 83 som er natteravn, så det er ingen øvre aldersgrense, men man må ha fylt 18 år, fortsetter Aronsen.

Ønsker lokaler i sentrum
Gjengen er i tillegg til frivillige på utkikk etter lokaler i sentrum. Men dersom det ikke dukker opp et sted så har Kirkens Bymisjon tilbudt de å låne lokaler i Kløverveien.

– Natteravnene samarbeider også med SLT-koordinator i Eidsberg kommune og forebyggende tjeneste i politiet, men et samarbeid med Frivillighetssentralen også er noe vi setter pris på. Inntil vi har egne lokaler på plass har vi blitt tilbudt tilholdssted ved Frivillighetssentralen, og det er veldig sjenerøst, avslutter Anne-Bente Aronsen.