To spisesteder åpnet dørene denne uka
De siste dagene har Mysen fått to tilskudd på mat- og drikkefronten. Smashing Burgers hadde nyåpning og Guttas Café åpnet dørene i Storgata.
Smashing Burgers holdt til i Citadellbygget frem til i fjor høst, men åpnet fredag i nyoppussede lokaler på Kulturtorget ved siden av biblioteket.
– Det er deilig å endelig få åpnet på nytt i nye lokaler , sier innehaver Andrej Viktorovitj Jarmolenko.
Han forteller at de i tillegg til burgere, satser på lunsjretter. Han pendler mellom Oslo og Mysen, og det kan bli lange dager. I tillegg til noen andre medarbeidere, får han hjelp av moren Tamara.
– Nå håper vi på mange kunder, smiler hun mens hun mottar bestillinger fra gjester på åpningsdagen.
På hjørnet
Guttas Café hadde offisiell åpning lørdag, men har prøvekjørt noen dager allerede. De holder til på hjørnet i de tidligere lokalene til Berthas og Havaline. De satser blant annet på kaffebar, lunsj og enkle retter.
– Vi er fornøyd med starten. Det har gått over all forventning, så nå er vi spent på fortsettelsen, sier Tommy Lysell og Bengt Gudim-Jørgensen som driver kaféen.
De forteller at de vil se an kundenes etterspørsel når det gjelder å eventuelt ha lengre åpningstider på kveldstid i helgene. I tillegg satser de på salgsutstillinger. Fredrikstad-kunstneren Ingebjørg Hokholt sine bilder er først ut til å pryde veggene.
– Vi oppfordrer lokale kunstnere til å ta kontakt, sier de.
Mysenbyens leder Monica Honningsvåg var til stede under åpningen.
– Vi har stor tro på dette og gleder oss til å se hva dere får til, sa hun før det ble servert kake til de fremmøtte.
Begge de nye stedene har skjenkebevilling for øl og vin, og har mulighet for uteservering når det blir varmere i været.