F.v: Julie Schie Hatlem (aksjonssjef), Jenny Johnsrud Amundsen (næringslivansvarlig), Eline Jelsnes (medieansvarlig), Anna Lavén (rodeansvarlig) og Mia Kristine Lund (verveansvarlig) Foto: Privat
6. mars 2019

Russen trår til for kreftsaken

Tradisjonen tro arrangerer Mysenrussen også i år «Krafttak mot kreft» i samarbeid med Kreftforeningen. Bøssebærerne går fra dør til dør i hele Indre Østfold 11. mars.

– Vi i komiteen har et ønske om å markedsføre dette budskapet med mål om å få med flest mulige bøssebærere. Årets mål er å samle inn tilsvarende eller mer enn fjorårets russekull, som samlet inn cirka 100 000 kroner. I tillegg har vi satt oss et mål om å få over 100 bøssebærere til å gå, opplyser Eline Jelsnes i Krafttak mot kreft-komiteen, i en pressemelding.

100 % av pengene de samler inn går til forskning på kreftformer med lav overlevelse, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Oppfordrer til å gå med bøsse
– Kreft vil mest sannsynlig ramme oss alle en gang i livet, det kan være deg, familiemedlemmer eller venner. Hele 1/3 av innbyggerne i Norge vil få kreft i løpet av livet sitt. Derfor mener vi at denne aksjonen er den viktigste russeknuten vi har, og vi er stolte over å kunne hjelpe i årets Krafttak mot kreft, sier Jelsnes.

I hovedsak er det russen som arrangerer aksjonen sammen med Kreftforeningen. De har også oppfordret 1. og 2.trinn ved Mysen videregående skole til å gå sammen med dem.

– Tilsvarende, ønsker vi at foreldre, bekjente, lærere og andre som ønsker å gå med bøsse 11. mars melder seg på. Vi i Krafttak mot kreft-komiteen oppfordrer folk i nærmiljøet til å gi to eller tre timer av livet sitt, for å kunne redde et annet. Vi håper du er hjemme, og takker på forhånd for alle donasjoner gjennom den digitale innsamlingen! Både store og mindre beløp gjør en forskjell. Bli med oss i kampen for livet, avslutter Eline Jelsnes.

(Kilde: Pressemelding fra Mysenrussen 2019)