Historiker Tore Lund, nestleder fra Mysen og Omegn Røde Kors, Roger Berg, formidler på Folkenborg museum Erik Castberg Tresselt, kulturkonsulent i Eidsberg kommune, Ellen E. Byng Strøm og ansvarlig fotograf for mye av filmmaterialet, Harald Kvithyll. Leder i Eidsberg historielag, Dag Mysen var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Privat)
4. mars 2019

Vil digitalisere Momarkedet-materiale

En gjeng entusiaster er i gang med et prosjekt for å digitalisere materiale fra Momarkedets historie.

– Denne gjengen har nå har tatt et initiativ for å få kartlagt og digitalisert kildematerialet som finnes etter Momarkedets fantastiske 62-årige historie. Mysen og Omegn Røde Kors er eier av materialet og har alle rettigheter vedrørende bruk. Vi opplever stor interesse både hos Nasjonalbiblioteket og Kulturfondet og kommer til å søke midler for å få alt digitalisert, slik at denne viktige delen av norsk kulturarv kan bevares for fremtidige generasjoner. Her ligger det også masse spennende stoff som kan brukes til formidling i fremtiden, står det å lese i en pressemelding.

Klipp fra en av filmene:


Fra det 10 Momarkedet i Mysen from Videoverkstedet on Vimeo.