Gospelkoret Moments. (Foto: Bjørn Grimsrud)
23. februar 2019

Gospelkoret Moments til Mysen

Moments of Joy – Why do we sing? Vil du finne ut mer om hvorfor vi i Gospelkoret Moments synger og hva de gyldne øyeblikkene vi snakker om er?

Av: Olav Nygård

Hvis du tar turen til Filadelfiakirken i Mysen tirsdag 26. februar, så får du svaret. Da presenterer Gospelkoret Moments med fullt band, Moments og JOY.

Vi gleder oss til å gi publikum nye, gylne øyeblikk! Vi vil dele av vår glede, og formidle det gode budskap. Dette gjør vi med ord, toner og glad gospelmusikk, forteller dirigent og leder Anne Kari Moslått.

Hun har dirigert forskjellige kor i over 25 år. Om sangere og musikere i Moments, sier hun at det er virkelig spennende å jobbe med denne dyktige gjengen. De er positive, dyktige og gode å samarbeide med.

På konserten får du høre kjente sanger av gospelhelter som f.eks.: Kirk Franklin, Kurt Carr, Andrae Crouch og mange andre. Syng gjerne med hvis du kan sangene – sang er helsefremmende og vi elsker at publikum synger med, forteller en inspirert Moslått.

Koret består nå av 20 sangere fra Indre Østfold og Akershus. I tillegg har koret et meget habilt band som består av Ole-Petter Ellingsen (gitar og kapellmester), Pål-Espen Haugen (piano), Brynjar Hasle (keyboards), Nina Eide (bass) og Ketil Henriksen (trommer)

Mange opplevelser og delte øyeblikk
Koret har opplevd mye siden det ble startet i Askim Misjonskirke i oktober 2017. De hadde sin første opptreden på Misjonskirken i Askim 3. desember samme året etter kun 4 øvelser.

I mars 2018 dro koret på øvingshelg sammen med bandet til Saltø i Sverige og øvde inn repertoar og fant et felles språk.

Korets premierekonsert ble avholdt i Askim Misjonskirke lørdag 7. april og det var en fullsatt sal som tok imot koret med åpne armer og stor begeistring!

Videre har koret spredd det glade budskap og musikk på Bjørnstad Bedehus i Sarpsborg, hos pinsemenigheten i Halden, to konserter på Fangekasa, hvor den siste konserten var et samarbeid med de svenske legendene Frank, Dan og Simon Ådahl. De startet dette høstsemesteret med konsert i Son Kulturkirke, deretter Askim Misjonskirke og Kongsvinger Bedehus.

Fra konserter gjennom korets første år har de fått mange positive tilbakemeldinger som for eksempel «Koret begeistrer », «Så mange flinke solister», «Variabelt og fint repertoar», «For et band» og «Det er en helt spesiell god stemning på konsertene deres».

Anne Kari Moslått avslutter med at er det ikke noe å lure på! Ta en tur denne vinterkvelden til Filadelfiakirken i Mysen, på konsert og få påfyll av lys og varme og gospelfest! Billetter kjøpes i døren.