Foreningshuset på Slitu. (Foto: Anne Mustorp Nilsen)
12. januar 2019

Oddvar Brå kommer til Slitu

I fjor høst fikk Thor «Zulukongen» Nilsen på Slitu en henvendelse fra Geir Ulekliev i Vigga Vekst.

Han lurte på om det kunne være interessant å arrangere en kveld hvor Oddvar Brå og Thor Gotaas snakker om boka som er utgitt om Oddvar Brå og skihistorie.

Thor Nilsen. Foto: Privat

– De var på jakt etter et sted på «landet» som hadde fasiliteter til å avholde et slikt opplegg. Det har vi i Slitu og jeg sa ja på stående fot. Jeg så muligheten med å markedsføre foreningshuset og Slitu generelt. Samtidig er det en ære å få et slikt besøk, sier Thor Nilsen til MysenPosten.

Ønsker flere velkommen
Per nå har over 70 personer sagt at de kommer på arrangementet torsdag 31. januar. Det hele starter klokken 19.00.

– Vi har god plass til 200 personer i foreningshuset og alle er velkommen, fortsetter Nilsen, og oppfordrer at flest mulig kjører sammen på grunn av parkering.

Thor Gotaas. Foto: Ole Magnus Kinapel

– Oddvar Brå er en levende legende innen Norgeshistorien, mer enn bare det berømte stavbrekket i stafetten i 1982. Gjennom samtalen vil vi få høre om livet hans, fra barndomsdager i Hølonda og veien frem. Fra han laget egen lysløype som liten gutt, til møte med den store verden. Samtalen blir ledet av forfatter, folkeminnergransker og foredragsholder Thor Gotaas, som har en utrolig forteller evne. Han har skrevet 31 bøker om livet i Norge, forteller Nilsen.

Avslutningsvis sier han at det også blir mulighet til å få kjøpt og signert boka.

Oddvar Brå - Wikipedia

Oddvar Brå (født 16. mars 1951 på Hølonda i Melhus kommune) er en norsk tidligere langrennsløper. Han er to ganger verdensmester, vant verdenscupen sammenlagt to ganger og har seksten norske mesterskap. Han representerte Leik Idrettslag, Hølonda i Sør-Trøndelag. Brå var i en årrekke den dominerende løperen i Norge og verdens ledende løper, men traff sjelden toppformen til de store mesterskapene.