KLAR FOR TUR: Rita Hjertaas Teigen arrangerer ribbemarsj i romjula for femte gang. (Foto: Adrian Sellstrøm)
19. desember 2018

Inviterer igjen til mosjonstur i jula

Andre juledag arrangerer ernæringsfysiolog Rita Hjertaas Teigen den femte utgaven av Ribbemarsjen i Mysen.

Marsjen har bygd seg opp med flere og flere deltakere siden starten, og på det meste har det møtt opp nærmere 150 personer.
– Kanskje vi kan få med 200 i år? Hvem vet, sier hun optimistisk da vi møtte henne på turstien en drøy uke før årets marsj.

Den entusiastiske arrangøren satser på at været gjør at marsjen kan gå sin vante rute langs Mysenelva i år. I fjor satte nemlig regn og glattis en stopper for det, og marsjen måtte ta en annen rute. Da sank deltakerantallet betydelig, men det var likevel noen som trosset været og slang seg med.

Oppdatering: Dagen før årets marsj, er det klart at det likevel er blitt glatt på deler av stien.
– Husk å ta med brodder og eventuelt staver dersom dere har, da det kan være glatt i enkelte partier av Helsestien. Det vil opprettes en alternativ rute for de som ønsker å gå veien fremfor stien, skrive hun i en oppdatering.

Vil inspirere
– Dette er blitt en juletradisjon, og jeg synes det er kjempegøy. Min intensjon er å inspirere og oppfordre folk til å benytte den fantastiske Helsestien, og kanskje kan dette være en drahjelp til å komme i gang med mosjon på nyåret?

Ribbemarsjen er i regi av hennes firma, og det er gratis å delta. Hele turen starter ved Kloppa klokka 12, er to-tre kilometer lang, og man må sette av en times tid av juleferien.

Vel fremme ved lavvoen ved Sandbo serveres det gløgg til de voksne og klementiner til de små.
Hun legger til at dette er et enkelt og uformelt opplegg for alle, hvor man også kan treffe nye mennesker, mingle og ønske hverandre fortsatt god jul.

(Sist oppdatert tirsdag 25. desember 2018 kl. 21:04)