Ordfører Erik Unaas overrekker prisen til en overrasket Marit Vikingstad Udahl. (Foto: Adrian Sellstrøm)
15. desember 2011

Marit fikk næringsprisen

Marit Vikingstad Udahl ble torsdag kveld tildelt Eidsberg kommunes Tiltaks- og næringspris for 2011 under kommunestyrets julemiddag i den nye festsalen på Kulturtorget.

Hun er innehaveren av Café Frikvarter og nyetableringen Villa Mat og Mer.

– Det var mange verdige kandidater til vurdering. Nærings- og handelsvirksomheten blomstrer i Mysen og Eidsberg, og her finnes det virkelig mange som vil noe. Men Marit har noen ekstra. Hun har virkelig turt å satse. Til dels sammen med sine dyktige medarbeidere, til dels med noe drahjelp fra kommunen, men aller mest takket være sin egen styrke og vilje til å etablere to store arbeidsplasser, sa ordfører Erik Unaas, som også er leder av juryen.

Nå kommer folk til Mysen
– I tillegg har Mysen fått noe som de tidligere har manglet; en populær kafé på Kulturtorget og en allerede velrennomert spiserestaurant. Tidligere dro folk ut fra Mysen, nå kommer de fra nabokommunene og hit, sa Unaas.

I juryen sitter også varaordfører Maren Herlseth Holsen, David Koht-Norbye, Helge Gabriel Lundeby, Kristin Ianssen, Rolf Dillevik, Steinar Heller, Kai Roterud, Tom-Arne Tørfoss og Hasse Ekman.

Marit Udahl takket alle sine ansatte for at de virkelig trår til.
– Jeg er egentlig helt målløs nå, sa hun til MysenPosten etter at hun ble overrumplet med prisen da hun og hennes medarbeidere var inne i festsalen for å få applaus for kveldens mat og servering.

"Gamleordførerne" Kjell Arnbjørn Mysen, Einar Antonsen, Thor Høitomt, Karl Thelle og Atle Haga sammen med vertskapet Erik Unaas og Maren Hersleth Holsen. (Foto: Adrian Sellstrøm)

Gamleordførerne på plass
Vertskapet Erik Unaas og varaordfører Maren Hersleth Holsen hadde prominent besøk ved bordet sitt under kommunestyrets julemiddag.

De tidligere ordførerne og varaordførerne Kjell Arnbjørn Mysen (1985-1987), Einar Antonsen (1995-1999), Thor Høitomt (1979-1981, 1983-1985 og 1987-1991), Karl Thelle (1981-1983) og Atle Haga (varaordfører i 4 år, nå fylkesrådmann) satte pris på å bli invitert til sammenkomsten. Knut J. Herland (1991-1995 og 1999-2011) hadde ikke anledning til å delta.